13 Basiskleuren

Creta et Aqua™ is de enige krijtverf ter wereld die per liter mengbaar is op RAL kleur. Daarom vindt u hier niet een lijst met een groot aantal kleurenvariaties maar zijn er 13 gangbare kleuren geselecteerd die het standaard assortiment vormen. Zo houdt u overzicht met behoud van maximale keuzevrijheid.

 • CA001 - Caviar (zwart)
 • CA002 - Ferrum (grijs)
 • CA003 - Argentum (lichtgrijs)
 • CA004 - Linum (helder wit)
 • CA005 - Cinereo Viridi (leger groen)
 • CA006 - Oliua (olijf groen)
 • CA007 - Lutum (taupe)
 • CA008 - Unguedo (roomwit)
 • CA009 - Rubesco (oud roze)
 • CA010 - Dulce (licht roze)
 • CA011 - Salar (licht bruin)
 • CA012 - Clavum (donker blauw)
 • CA013 - Caleum (licht blauw)

De Eigenschappen;

Vrijheid van kleur

Creta et Aqua™ krijtverf heeft een aantal zeer prettige eigenschappen. Eén eigenschap is echter uniek in de wereld van de krijtverf namelijk de keuzevrijheid van kleur. Creta et Aqua™ heeft door langdurig testen en intensieve samenwerking met haar verflaboratorium de perfecte methode gevonden om haar krijtverf op kleur te kunnen mengen zonder concessies te doen aan de andere eigenschappen. Dit geeft consumenten de mogelijkheid om op RAL kleur te bestellen.

Sublieme hechting

De krijtverf van Creta et Aqua™ hecht bijzonder goed, in vele gevallen zelfs zonder schuren. Dit komt omdat er een natuurlijke lijmcomponent aan de verf is toegevoegd. Het ontvetten van het meubel is genoeg tenzij het oppervlak spiegelglad is. In dat geval is licht opschuren genoeg. Als er sprake is van een ondergrond die vettig is door langdurig onderhoud met was of olie, is ontvetten en daarna opschuren wel nodig...maar dat geldt voor iedere verf. Creta et Aqua™ krijtverf hecht op nagenoeg alle soorten hout, steen, metaal en diverse soorten kunststof.

Korte droogtijd

Als een verf snel droog en uitgehard is, is dat erg prettig voor de persoon die schildert. Het resultaat kan immers snel getoond worden zonder uren lang te hoeven wachten. Zeker in een tijdperk waar geduld inmiddels een schaarse eigenschap is geworden, is een snelle droogtijd erg prettig. Als een verf echter te snel droogt, heeft dat soms weer nare gevolgen. Creta et Aqua™ krijtverf heeft de ideale maat tussen beide. Met ca. 20 graden als omgevingstemperatuur, droogt de verf in ongeveer 10 minuten en is na een klein uur al uitgehard zodat het artistiek nabewerkt kan worden.

Sublieme dekking

De krijtverf van Creta et Aqua dekt erg goed. De verf is niet te dun maar ook niet te dik en blijft daardoor prettig smeerbaar. Natuurlijk is de dekking afhankelijk van de wijze waarop de verf wordt aangebracht. Als er "zuinig" geverfd wordt, zal de kans op doorschijnen van de ondergrond groter zijn dan wanneer er een dikke laag verf wordt aangebracht. Het is aan de DIY-er om de perfecte wijze van verven te ontdekken. Creta et Aqua™ adviseert in de meeste gevallen eerst snel een dunne laag aan te brengen en die vervolgens met een normale laag af te werken. Ook qua hechting geeft dit het beste resultaat.

Afwasbaar

Niets is vervelender dan vieze vlekken op een prachtig geverfd meubel. Met Creta et Aqua™ krijtverf is dit snel en simpel opgelost omdat de verf afwasbaar is. De vlek kan eenvoudigweg met een natte doek of schoonmaakdoekje van de supermarkt worden schoongeveegd. De verf is zelfs bestand tegen stevig boenen. Natuurlijk zijn er ook vlekken, zoals koffievlekken of vetspetters, die niet of slecht te verwijderen zijn. In dat geval wordt het gebruik van een vuilafstotende was aangeraden.

Prettige geur

DIY-ers werken soms uren achtereen met krijtverf. Het is dan erg fijn als deze een prettige geur heeft. Creta et Aqua™ krijtverf geeft door de geur alleen al zin en energie om lekker door te schilderen.

Ultra mat

De verf uit de oudheid had geen enkele glans. Ook verweerde of brocante meubels hebben vaak hun glans verloren. Dit maakt dat de sfeer die deze meubels uitstralen, geassocieerd wordt met vroegere tijden. Dit is de reden dat Creta et Aqua™ krijtverf ultra mat is en hierdoor uitermate geschikt is om een brocant en verweerd uiterlijk te creëren. Als er toch wat glans gewenst is, gebruik dan een was of een zijdeglans lak op waterbasis.

Brokkelt niet af

Voor landelijke meubels die strak geschilderd zijn en niet artistiek nabewerkt zijn, is het belangrijk dat de verf niet dermate uithardt dat het afbrokkelt als er per ongeluk tegenaan gestoten wordt. De krijtverf van Creta et Aqua™ blijft in beperkte mate flexibel en zal daarom zelden tot nooit afbrokkelen.

Lang te bewaren

Met name voor DIY-ers die zo nu en dan hun interieur bijwerken of onderhouden, is het van belang dat de krijtverf niet na enige tijd opdroogt, gaat klonteren of zichzelf anderszins beschadigt door chemische processen in gesloten blik. Creta et Aqua™ krijtverf blijft in afgesloten blik zelfs jaren goed. Dit maakt de aanschaf van de verf gemakkelijker. Hooguit dient de verf na lange tijd met wat water verdund te worden. Ook voor onze resellers is dit erg prettig omdat voorraad eigenlijk niet bederft en dus onverkoopbaar wordt. Ook worden klachten zo voorkomen.

Gemaakt voor artistieke nabewerking

Creta et Aqua™ krijtverf is erg geschikt om na te bewerken. Het doorschuren van de verf is zo een prettige ervaring en geen intensieve klus. Ook kan de verf worden afgekrabt met een gewone verfkrabber. Het oude en gebruikte uiterlijk wat er op die manier ontstaat, is sfeervol en prachtig.

Prijzen

Creta et Aqua™ krijtverf is kwalitatief hoogwaardige krijtverf die bovendien betaalbaar is. De prijzen voor de verf inclusief b.t.w. zijn:

1 liter Basis                  €. 23,50
250 ml Basis                 €. 8,50
30 ml (tester)Basis       €. 2,00
1 liter RAL gemengd    €. 28,50

© Copyright 2015 | Realisatie: Website-pakker.nl